Läänemere kruiiside esisihtkohaks on saanud Peterburi

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Läänemere kruiisituristide poolt enim külastatud linnaks on saanud Peterburi, kirjutab Kauppalehti. Samal ajal on Tallinn aga populaarsuselt ületanud Helsingi.

2000. aastate alguses käis põhiline konkurents kruiisiturismi esikoha pärast Helsingi ja Stockholmi vahel, aastate jooksul kujunes võitjaks Stockholm. Nüüd on omakorda suurt populaarsusekasvu nautimas Tallinn ja Peterburi. Helsingi turuosa languse põhjuseks peetakse eelkõige kallist hinnataset.

«Linn peab olema nii atraktiivne, et siia tahetaks tulla isegi, kui seda peetakse kalliks,» kommenteeris Helsingi sadama kommunikatsioonijuht Eeva Hietanen. Just Helsingi on linn, kus kruiisituristud kulutavad enim, 66 eurot päevas.Tallinna sadama poolt läbi viidud uuringu järgi kulutatakse Tallinnas seevastu keskmiselt 41 eurot päevas.

Kõige populaarsemaks sihtkohaks Läänemerel on saanud Peterburi, kus käivad praktiliselt kõik kruiisilaevad.

Kruiisiturismi turg on kasvanud ning  reisijate arv on terve aastakümne jooksul tõusnud kõikides sadamates. Helsingi prognoosib kruiisituristide arvuks tänavu 400 000, Tallinn ja Stockholm ligikaudu 430 000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles