Põhja-Euroopa juhtiv riskikapitalifond tuleb Eesti idufirmasid toetama

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Creandumi Balti regiooni investeerimisnõunik Andris K. Berzins.
Creandumi Balti regiooni investeerimisnõunik Andris K. Berzins. Foto: Erakogu

Riskikapitalifond Creandum teatas täna, et laieneb Baltikumi regiooni, kohalikuks investeerimisnõunikuks valiti Läti ettevõtja Andris K. Berzins.

Creandum on keskendunud start-upidesse varajases staadiumis investeeringute tegemisele, muuhulgas toetati omal ajal nüüdseks miljardeid dollareid väärt Rootsi muusikastriimimiskeskkonda Spotify’d. Fondi käsutuses on umbes 210 miljonit eurot, mida loodetakse suunata uutesse paljulubavatesse idufirmadesse.

Creandumi Baltikumi regiooni investeerimisnõunikuks valiti Aeroscouti ja LiveBookingsi idufirmad asutanud läti ettevõtja Andris K. Berzins, kes hakkab silma peal hoidma Eesti, Läti ja Leedu alustavatel
start-upidel.

«Me tahame vahetut kontakti Baltikumi idufirmakogukonnaga, ning Berzinsi näol on tegu ühe selle liidriga,» ütles Creandumi üks partneritest Johan Brenner tänases pressiteates.

Berzins ise näeb ennast kohalike idufirmade abistajana.

«Ma hakkan otsima Eestist, Lätist ja Leedust uusi paljulubavaid start-up’e ning koos Creandumiga aitame me neil oma äri üles ehitada. Mul on au saada nii eduka ja andeka meeskonna liikmeks,» ütles Berzins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles