Tallinna Sadama turvahange tekitab osalejas pahameelt

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam
Sadam Foto: SCANPIX

Tallinna Sadama turvahange on ebapädevalt koostatud, kuna jätab võitjale liiga vähe aega objektide ülevõtmiseks, leiab hankel osaleja USS Security juht Sven Nuutmann.

Tallinna Sadam kuulutas välja hanke turvateenuse pakkuja leidmiseks 22. juunil ning osaleda soovijad saavad avaldusi esitada 16. juulini. Millal kuulutatakse välja hanke võitja, pole täpsustatud.

Et hanke võitja peab alustama juba 1. augustil, on see Nuutmanni sõnul liiga lühike aeg ettevalmistuste tegemiseks. Tingimus jätab mulje, justkui eelistaks sadam, et objekte jääb valvama praegune teenusepakkuja G4S.

«Meil on kogemus Eesti Energia objektide ülevõtmisega ja see võttis minimum kuu aega,» sõnas Nuutmann.

Tallinna Sadama infrastruktuuri valdkonna juht Lembit Visnapuu põhjendas eile Eesti Päevalehes, et kõikidel osalejatel oli aasta alguses teada, et hange välja kuulutatakse ja seega peaks olema kõik valmis.

Nuutmanni sõnul on selline põhjendus väga imelik, sest see tähendab, et kõik osalejad peaksid igaks juhuks 100 inimest palkama juhuks, kui võit tuleb. Ent mida teha inimestega, kui hanget ei võideta?

Urmas Sõõrumaale kuuluv USS Security ja G4S on varemgi turvahangete pärast võidelnud. Näiteks juba mainitud Eesti Energia hanke puhul olid viimased konkurendid. Viimasel ajal üritas USS saada ka kohtus G4Si võidu tühistamist Eesti Raudtee hankel ent ebaõnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles