Eesti elanikud saavad trükise elektrituru avanemise kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) teatel jõuab pea 550 000 eestimaalase postkasti neljapäeva õhtuks elektrituru avanemist tutvustav infovoldik.

Infomaterjali on koondatud alusinfo elektrituru avanemisega seotud peamistest muudatustest. Voldikust leiab selgitused, mida toob elektrituru avanemine 2013. aasta 1. jaanuarist kaasa, miks on need muudatused vajalikud ja millistest kanalitest saab lisainfot.

«Elektrituru avanemine järgmise aasta algusest on oluline muudatus kõikide elektritarbijate jaoks. Tarbijad saavad hakata ise otsustama, kelle käest ja millistel tingimustel edaspidi elektrit osta,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ando Leppiman.

Elektrituru avanemist tutvustav infovoldik on nii eesti kui vene keeles ning sisaldab ka põhilisi näpunäiteid elektrimüüja valimisel ja selgitusi elektriarve komponentide kohta.

«Info uute elektrimüüjate ja nende pakutavate tingimuste kohta saab selgeks juba septembris-oktoobris ning siis saavad tarbijad hakata ka erinevaid võimalusi kaaluma ja valikuid langetama. Seega on juba sügiskuudel kavas koostada põhjalikum infomaterjal, mis muu hulgas tutvustab detailsemalt müüjate vahetamise protsessi ja tarbijate õigusi ning koondab teadaolevaid uusi elektrimüüjaid,» lausus asekantsler.
«Et põhjalik teave jõuaks piltlikult öeldes igasse metsatallu ja korterisse, edastatakse infot ka läbi erinevate meediakanalite, trükiste ja seminaride.»

Hiljemalt septembri alguses avatakse ka teenustasuta infotelefon, kuhu kõik soovijad lisaküsimuste korral pöörduda saavad, märkis ministeerium teates.

Vastavalt Eesti ühinemislepingule Euroopa Liiduga avaneb 2013. aasta alguses elektriturg täies mahus kõikidele tarbijatele. Igaüks saab valida endale sobiva elektrimüüja ja hinnapaketi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles