Valitsus kiidab heaks Eesti merenduse arengukava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri.
Meri. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsus kavatseb oma neljapäevasel istungil heaks kiita Eesti merenduse arengukava 2020. aastani, kava eesmärgiks on aidata kaasa merendussektori arengule.

Arengukavas sisalduvate tegevuste eesmärk on aidata kaasa merendussektori arengule, toetades eelkõige merendusega seotud ettevõtluse arengut, parandades laevaliikluse ja teiste merega seotud tegevuste ohutust ning kaitstes mere- ja rannakeskkonda ja merega seotud kultuuripärandit, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Arengukava tegevused on jagatud viide valdkonda. Esiteks tegevused, et merendussektori ettevõtluskeskkond oleks ettevõtjasõbralik ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline, teiseks merenduse ohutust ja turvalisust tagavad tegevused. Kolmandaks avaliku sektori tegevused, mis toetavad merenduse arengut, neljandaks Eesti merehariduse ning teadus- ja arendustegevuse kaasajastamine ning viiendaks rannaäärse elu- ja külastuskeskkonna atraktiivsemaks muutmiseks vajalikud tegevused.

Arengukavas nähakse ette, et aastaks 2020 on merendussektoris hõivatud 30 000 inimest ning sektori lisandväärtus on kasvanud kiiremini keskmisest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvust.

Arengukava rakendusplaani tegevuste kogumaksumuseks on 534 miljonit eurot, millest üle poole moodustavad ettevõtete investeeringud sadamate infrastruktuuri. Samuti on olulised kulutused haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas seoses mereakadeemia infrastruktuuri väljaarendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles