Eesti Gaas otsib seoses maagaasiseadusega abi õiguskantslerilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Gaas pöördus pärast presidendilt vastuse saamist õiguskantsleri poole seoses juuni alguses riigikogus vastu võetud maagaasiseaduse muudatusega, mis on ettevõtte hinnangul põhiseadusevastane.

Enne õiguskantsleri poole pöördumist esitas Eesti Gaas presidendile palve jätta maagaasiseaduse muudatus välja kuulutamata.

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles BNSile, et presidendi hinnangul on maagaasiseaduse muudatus kooskõlas põhiseadusega ja seoses sellega otsustas ta seaduse välja kuulutada. «Pöördusime nüüd õiguskantsleri poole palvega sekkuda.»

Maagaasiseaduse muudatuse kohaselt tuleb gaasi ülekandevõrk omandiliselt eraldada tootmis- ja müügitegevusest. Eesti Gaas peab gaasi ülekandevõrgu võõrandama hiljemalt 2015. aasta alguseks.

Eesti Gaasi hinnangul sätestab vastu võetud seadusemuudatus sisuliselt gaasivõrgu sundvõõrandamise, kuigi eelnõu autorid ja otseselt huvitatud isikud on väitnud, et eelnõu täiendamise tulemusel pole enam tegemist sundvõõrandamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles