Nutitelefonid on Eestis kõnetelefonide müügi seljatanud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 4S.
iPhone 4S. Foto: SCANPIX

EMT ja Elisa andmetel on kolm viiest uuest Eestis müüdavast mobiiltelefonist nutitelefonid, populaarseimateks brändideks on Samsung ja LG.

Nii Elisa tootejuhi Mailiis Ploomanni, kui EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul on nutitelefonide osakaal müüdavate mobiiltelefonide seas jõudsalt kasvamas, ulatudes juba 60 protsendini.

Elisa andmetel on tarbijate seas väga populaarsed Androidi platvormi kasutavad telefonid, vaid kolm protsenti Elisa poolt sellel aastal müüdud nutitelefonidest kasutavad mõnda teist operatsioonisüsteemi.

Esimese poolaasta enimmüüduteks nutitelefonideks on Elisas Sony Ericsson SE Xperia arc S, Samsung Galaxy Gio ja LG Optimus L3.

EMT-s vannub Apple’i nutitelefon iPhone müüginumbrite poolest juba neljandat kvartalit järjest alla Samsungile. Lõuna-Korea tootja on EMTs sellel aastal enimmüüdud nutitelefonide mudelite esikümne seas hõivanud lausa kuus kohta.

EMTs 2012. aasta esimese kuue kuu jooksul müüdud nutitelefonide seas troonib esimesel kohal Samsung Galaxy Y, teisel kohal on iPhone 4S 16 GB ja kolmandal LG Optimus Hub (E510).

Elisa tootejuhi Mailiis Ploomanni sõnul on kasvanud keskmise ja kallima hinnaga nutitelefonide müügi osakaal. «Trend on ka see, et hea nutitelefon soetatakse järelmaksuga,» lisas ta.

Hinnafaktori olulisuse vähenemist nutitelefoni ostul mainib ka EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.
«Nutitelefoni ostuotsus ei põhine enam sellel, kas telefon on lihtne ja odav või edev ja kallis, vaid kasutaja konkreetsetest vajadustest ja nutitelefonide poolt pakutavatest võimalustest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles