Kohta-Järvel tehti suurhange kohalikule ärimehele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine maantee.
Talvine maantee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohtla-Järve linnavalitsus kuulutas välja linna teede hoolduse ja remondi hanke tingimustel, mis sobivad hästi küll praegusele teenuse osutajale Nikolai Ossipenko firmale ASile N&V, ent ei soodusta tiheda konkurentsi tekkimist, kirjutab

Põhjarannik

.


Veebruari lõpus väljakuulutatud hankega otsib Kohtla-Järve ettevõtet, kes saab endale neljaks aastaks Ahtme ja Järve linnaosa teede ja tänavate remondi- ja hooldustööde tegemise õiguse. Lisaks hõlmab hange ka nende linnaosade liikluskorraldusvahendite korrashoidu, sademeveekanalisatsiooni puhastusteenuseid, haljasalade ning Raudi kalmistu hooldustöid.

Selliseid firmasid, kes teeksid korraga kõiki neid töid, ei ole palju. Hanke tingimustes on aga sätestatud, et pakkujal peab olema vähemalt üheaastane nii teede ja tänavate remondi- ning hooldustööde kui ka parkide ja haljasalade hooldustööde kogemus linnatingimustes.

Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo sõnul koondati eri tööd ühte hankesse harjumusest. «Meil on see nii kujunenud ja need tööd on vaja nii või naa ära teha,» ütles Kollo, kes usub, et käimasoleval hankel ei tohiks osalejatest puudu tulla.

Hanketingimustes torkab silma seegi, et nende koostamisel oleks linnavalitsuse ametnikel justkui ees olnud ASi N&V viimaste aastate majandusaruanded. Nii on näiteks muu hulgas seatud kvalifitseerumise tingimuseks, et pakkuja viimase kolme majandusaasta summaarne netokäive oleks vähemalt 300 miljonit krooni ja keskmine töötajate arv vähemalt viiskümmend. Ehk enam-vähem just samas suurusjärgus, nagu on see olnud Ossipenko firmal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles