Nafta hind kerkis ühe kuu kõrgeimale tasemele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaplatform
Naftaplatform Foto: SCANPIX

Iraani tuumaprogrammi tekkinud poliitilised pinged kergitasid eile nafta hinda kolm protsenti ühe kuu kõrgeimale tasemele.

Kolme viimase kauplemispäevaga on Brenti nafta kallinenud 10, New Yorgi kaubabörsil peaaegu 13 protsenti. Eelmises kvartalis tegi nafta hind mõlemal toorainebörsil suurima languse alates 2008. aastast, kirjutab Reuters.

Iraan testis eile keskmaaraketti, mis on võimeline tabama Iisraeli ning näitas, et võib vajaduse korral kiiresti vastu lennata.

«Arvestades, et nafta hind on madalal on selle odavalt portfelli ostmine heaks kindlustuseks juhul kui mingi sündmus toimub,» ütles uudisteagentuurile varahaldusfirma Confluence Investment Management turgude peastrateeg Bill O’Gady.

Brenti nafta kerkis eile 3,4 protsenti 100,68 dollarini barrel, mis on selle kõrgeim hind alates 31. maist. New Yorgis kerkis nafta hind 87,66 dollarini barrel ehk kõrgeimale tasemele alates 30. maist.

Täna hommikul nafta hind siiski mõnevõrra langes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles