Kruiisituristid jätavad Helsingisse pea 30 miljonit eurot

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid.
Kruiisituristid. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Helsingi ootab rahvusvahelistelt kruiisilaevadelt sel aastal linna külastama kokku ligi 400 000 turisti, kellest igaüks kulutab vähemalt 66 eurot päevas, kirjutab Kauppalehti.

Helsingi sadama arvutuste kohaselt kulutasid kruiisituristid Helsingis eelmisel aastal ligi 28 miljonit eurot, millest 22 kulus reisiteenustele. Lisaks kulutasid turistid raha ostudele ja toitlustusele.

Üks Helsingit külastav turist jätab linna ligi 66 eurot. Helsingi linna kruiisireiside koordinaatori Noora Heino sõnul on see summa suurem kui teistes Läänemere kruiisituristide seas populaarsetes linnade puhul.

Sel aastal oodatakse Helsingit külastavate kruiisireisijate arvule uut rekordit: Helsingi sadam ootab 285 kruiisilaeva külastust ning ligi 400 000 reisijat.

Läänemerele korraldab kruiise ligi 40 rahvusvahelist kruiisifirmat. Keskmiselt veedetakse Helsingis üks päev.

Kõige enam on kruiisituristide seas ameeriklasi, britte ning sakslasi, viimasel ajal on kasvutrendis ka hispaanlaste ja itaallaste arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles