Air Baltic ootab Riia lennujaamalt uut terminali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbaltiku lennuk
Airbaltiku lennuk Foto: Mihkel Maripuu

Lennureisijate arv kasvab ja Riia lennujaam vajab tulevikus lisaks kahele veel üht terminali, ütles Air Balticu juhatuse esimees Martin Gauss.

«Isegi kui sel aastal reisijate arv kahaneb, pöörab see edaspidi kindlasti tõusule, kuna lennutranspordi tähtsus kasvab. Riia lennujaamal on ainult üks arengusuund, milleks on kasv. Seetõttu tuleb aegsasti hakata tegelema uue terminaliga,» ütles Gauss, kelle sõnul panustavad Aasia ja Lähis-Ida lennujaamad märksa ettenägelikumalt kasvu kui Euroopa lennujaamad.

Air Balticu juht ennustab, et Riia praegune lennujaam jääb 2021. aastaks kindlasti kitsaks. Ta tõi võrdluseks, et 2003. aastal teenindas Riia lennujaam 300 000 reisijat ja kui tollal öeldi, et 10 aastaga võib see kasvada viiele miljonile, peeti seda hullumeelsuseks.

«Soovin, et lennujaam ja meie aktsionärid suhtuksid sellesse probleemi neutraalselt ja tunnistaksid, et Läti infrastruktuur peab kasvama. Läti peab investeerima lennujaama, mis on Läti infrastruktuuri üks põhielemente,» ütles Air Balticu juhatuse esimees.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles