Leedu liberaalid soovitavad tuumajaama referendumiga oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam
Tuumajaam Foto: SCANPIX

Leedu valitsuskoalitsiooni kuuluv Liberaalne Liikumine ei toeta tuumaelektrijaama puudutava referendumi läbiviimist sel aastal samaaegselt parlamendivalimistega.

Liberaalid tegid ettepaneku korraldada rahvahääletus alles siis, kui läbirääkimised strateegilise investori, Jaapani korporatsiooniga Hitachi ja regionaalpartneritega on lõpule jõudnud ning «kõik majandusliku tulususe ja kohustuste aspektid» selgunud.

Liberaalide Liikumise fraktsiooni liikmed registreerisid seimis vastavasisulise ettepaneku. Nende hinnangul tuleks referendum välja kuulutada sellekohase parlamendimääruse alusel ning enne, kui seim otsustab 2014. või 2015. aastal uue tuumaelektrijaama ehituse finantseerimise kohustused vastavalt tuumaelektrijaama seadusele.

Leedu seim koguneb 16. juulil erakorralisele istungile, et hakata arutama referendumi korraldamist uue tuumaelektrijaama rajamise küsimuses. Seim on jaama ehituse heaks kiitnud, kuid lõplikud investeerimisotsused langetatakse 2015. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles