Kaheksa idufirmat said kiirema hoo sisse

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste Technopolis
Ülemiste Technopolis Foto: http://www.ulemistecity.ee/blog/targa-ari-linn-nuud-palju-nahtavam/

Eesti esimeses start -up`ide kiirendiprogrammis Startup Wise Guys lõpetasid kaheksa esimest tehnoloogiaettevõtet edukalt esimese kolmekuulise intensiivtsükli. Programmi juhid usuvad, et nii mõnelgi neist ettevõtetest on potentsiaali jõuliseks arenguks.

Reedel tähistasid Startup Wise Guys alumni esimesed alustavad ettevõtted (ehk startupid) programmi lõppu Tallinna Investorpäevaga Technopolis Ülemistes. Üritust külastas ligi 100 inimest. Startupid presenteerisid oma ärilahendusi 6-minutilise ettekandega, misjärel demonstreeriti tooteid ja teenuseid investoritele ja külalisetele lähemalt.

Kolmekuulise kiirendiprogrammi olulisemateks väärtusteks on kümnete mentoritega kohtumine, koolitused, kontaktvõrgustik ning meeskondadevaheline tihe koostöö. Programm jaotub kolme tsüklisse – planeerimine, tootearendus ning müük ja turundus viimases faasis, mis kulmineerub Investorpäeval.

Arengufondi esindaja Andrus Oksa sõnul võib ka Startup Wise Guys’i ennast pidada Eestis üheks kiiremini arenevaks startupiks – rahvusvaheline meeskond tuli kokku alles jaanuaris ning juuni lõpus tähistati esimese kaheksa ettevõttega programmi läbimist.

Ivar Siimar, WNB investor ning Startup Wise Guys mentor ütles, et Startup Wise Guys programmi raames on tiimid saanud palju küpsemaks, ideedest on saanud esimeste klientidega alustavad ettevõtted. Siimari sõnul on mitmel projektil potentsiaali jätkuinvesteeringu kaasamiseks ja jõuliseks arenguks.

Startup Wise Guys’i startupide jaoks ei ole veel programm lõplikult läbi. Sel neljapäeval, 5. juulil, on neid ees ootamas Investorpäev Londonis koos kiirendiprogrammi Springboard Londoni 11 startupiga, kus oodatakse kohale paarsada investorit.

Wise Guys’i asutaja ja investor Herty Tammo kirjeldab, et kiirendi eesmärk on olnud aidata idufirmadel maailma vallutada. Noorte etevõtete väärtus on kordades tõusnud ning eelkõige näitavad järgmised 6 kuud, kas ja kui palju tuuakse investeeringuid, mis annab programmile reaalse hinnangu.

Startup Wise Guys’is osalenud startupid:

Epiclist - Saksamaa

Epiclist on veebipõhine teenus aktiivse elustiiliga inimestele, mis võimaldab lihtsalt püstitada ning jagada isiklikke eesmärke, jälgida ning visualiseerida nende progressi ning saada toetust selleks, et neid täide viia.

www.epicli.st

InSkilled - Eesti

InSkilled on igapäevaselt internetis omandatavate teadmiste varasalv.

www.inskilled.com

Like A Local Guide - Eesti

Like A Local Guide aitab reisijal end võõras linnas kohalikuna tunda.

www.likealocalguide.com

Monday52 - Ukraina

Monday52 aitab programmeerijatel leida sobilikke tööandjaid kultuurse sobivuse alusel.

www.monday52.com

Monolith - Horvaatia

Monolith konverteerib lihtsad LCD ekraanid nutikateks ning interaktiivseteks reklaamiplatvormideks.

www.monolithadvertising.com

Pondera - Suurbritannia

Pondera on sotsiaalne platvorm mis pakub lihtsaid ning praktilisi võimalusi tasakaalustatud elustiiliks läbi privaatsete kommuunide ning Heaolu turu. Suhtle, loo oma võrgustik ning leia leia inspiratsioon!

www.pondera.me

VitalFields - Eesti

VitalFields tõstab põllumajanduse produktiivsust kombineerides põllumajandusteaduse ning ilmaennustuse põllumehe jaoks lihtsal viisil.

http://www.vitalfields.com/

WappZapp - Holland

WappZapp -  toob vastavalt soovile online video televisiooni, võimaldades personaalset ning sotsiaalset materjali kõikvõimalikel ekraanidel.

http://www.wappzapp.com/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles