Suured telekomifirmad toetavad Mozilla nutitelefonide platvormi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mozilla Firefoxi logo.
Mozilla Firefoxi logo. Foto: SCANPIX

Mozilla sõnul on uut nutitelefonide operatsioonisüsteemi toetamas muuhulgas Deutsche Telekom, Sprint, Smart, Telecom Italia, Telenor ja Etisalat.

Kunagisest Netscape’ist väljakasvanud mittetulundusorganisatsioon on välja arendanud mobiilse nutiplatvormi. Esimesi sellega varustatud telefone hakkavad järgmise aasta alguses pakkuma ZTE ja TCL, vahendab Reuters.

Laialdane telekomifirmade toetus on tiheda konkurentsiga nutitelefonide operatsioonisüsteemide turul väga oluline faktor. Firefox OS hakkab ilmselt algul konkureerima Windows Phone’i, Blackberry ja Badaga, edu korral võib Mozilla arvates see kandadele astuda aga ka turuliidritele iOSile ja Androidile.

Esimesed Firefox OSiga telefonid tulevad müügile ilmselt järgmise aasta alguses Brasiilias, hiljem laienetakse aga ka suurematele turgudele.

Mozilla pakutava platvormi kasuks räägib selle odavus ning kaasaegsus, kuna sellele loodud rakendused on loodud peamiselt HTML5 abil, mis on hetkel soovituslik mobiilse sisuloome märgistuskeele standard.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles