Aasta esimeses pooles müüdi 430 uut korterit

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest teenindusmajast Jalaka tänaval ehitati korterelamu, mille arendaja taotleb nüüd enda pankrotti.
Endisest teenindusmajast Jalaka tänaval ehitati korterelamu, mille arendaja taotleb nüüd enda pankrotti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Domus Kinnisvara turuülevaade vahendab, et esimese kuue kuuga tehti uute korteritega 430 tehingut, mis moodustab kõikidest korteritehingutest umbes 16 protsenti.

2011. aastal oli arendusprojekti korterite tehinguid 60-70 kuus. Seega on uute elamispindade vastu huvi tõusnud.

Üheks põhjuseks on kindlasti lisandunud projektid, sest eelmise aasta teises pooles oli kohati tunda, et uusi pakkumisi on vähe. Seda illustreerib ka ehitus- ja kasutuslubade väljastamise statistika: 2011. aasta esimesest kvartalist alates on vähenenud korruselamute ehituslubade arv (sh ka eluruumide arv), kuid kasutuslubade arv oli aasta lõpuks suurem kui aasta alguses, mis jätkus sisuliselt ka 2012. aasta esimeses kvartalis.

Eelnevast tulenevalt võib öelda, et mõningal määral on pakkumise olukord tulevikus paranemas, sest ehituslubasid on alates 2011. aastast väljastatud 1700 korteritele. Teadaolevalt on lähiajal kavandamisel ja ehitamisel 900 – 1000 uut korterit.

Praegu on Tallinnas avalikus müügis ca ubes projekti, kus juunikuu seisuga oli müümata ca 900 korterit. Aasta alguses oli müümata umbes 1200 – 1300 korterit, seega valikuvõimalus ostjate jaoks on siiski vähenenud.

Kõige rohkem uusi elamispindasid on müüdud Kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosas – mõlemas 119 tehingut

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles