Eesti Energia kuulutas välja hanke elektrijaama rajamiseks Jordaaniasse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul. Foto: Peeter Langovits

Vastavalt Jordaania energia- ja maavarade ministeeriumi ning riikliku energiaettevõtte National Electric Power Companyga (NEPCO) saavutatud kokkuleppele ning pikaajalisele elektrimüügi lepingule, kuulutas Eesti Energia välja Jordaaniasse kavandatava põlevkivielektrijaama ehitushanke. 

Ehitushanke dokumendid on saadetud välja maailma juhtivatele projekteerimis- ja ehitusfirmadele ning hankeprotsessi tulemused selguvad 2012. aasta lõpuks. Jordaania esimese põlevkivielektrijaama võimsuseks on planeeritud 460MW ning selle valmimine on kavandatud 2016. aastasse.

Eesti Energiale kuulub Jordaania arendusprojektist 65-protsendiline enamusosalus. Arendusprojektis osaleb Eesti Energia kõrval finants- ja strateegilise partnerina Aasia üks juhtivaid energiaettevõtteid YTL Power International Berhad (YTLPI), kellele kuulub 30-protsendiline osalus. Lisaks omab projektis 5-protsendilist osalust Eesti Energia Jordaania partner Near East Investment. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles