ERR: Steve Forbes hindab Eesti majanduspoliitikat eeskujulikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forbes pannakse müüki.
Forbes pannakse müüki. Foto: Peeter Langovits.

Eestis visiidil viibiv USA majandustegelane ja maineka majandusajakirja Forbes juht Steve Forbes tõi oma sõnavõtus Eesti majanduspoliitika eeskujuks USA-le ja Lääne-Euroopale, kus ei peeta lugu kokkuhoiupoliitikast.

Kui Steve Forbes jõudis Kadriorgu, oli kohal osa Eesti äri- ja poliitilisest eliidist, kuid puudus meie president, vahendab ERR Uudised.

Presidendile oleks Forbes meeldinud, sest ta on oma tõekspidamistes Paul Krugmani vastand – kui too leiab, et majanduse hoovad ei peitu valitsuse sammudes – siis Forbes on vastupidisel seisukohal, leides, et valitsused pidurdavad arengut oma sekkumisega.

Esimeses eestikeelses Forbesi väljaandes on ka Steve’i enda artikkel, milles ta ennustab sõda Iraani ja Iisraeli vahel ajavahemikus juunist augustini – juudid kardavad, et peagi peidab Iraan oma tuumarelva nii sügavale maa alla, et Iisrael ega USA ei saa seda lennukitega enam purustada.

Loodetavasti see ei juhtu ja Iraan loobub oma tuumarelvastumiskavadest, ütles Steve Forbes pressikonverentsil ja lisas, et kui sõda siiski puhkeb, on oodata lühiajalist, kuid järsku naftahinna tõusu, mis aga pole kõige suurem oht maailmamajandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles