Ministeerium: kindlustuse abil saaks tuua kannatanu tööellu tagasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutustöödel on saanud kannatada palju inimesi.
Lammutustöödel on saanud kannatada palju inimesi. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste sõnul on valitsuse otsuse taga töötada välja tööõnnetus- ja kutsehaigussüsteem soov tuua kannatanu võimalikult kiiresti aktiivsesse tööellu tagasi.


Kavandatava tööandjaile pandava kohustusliku kindlustuse eemärgiks on taastada tööõnnestuste ja kutsehaigestumiste korral inimese elukvaliteet ja töövõime, täpsustas ta.

Tänaseks on tehtud algust ka juba temaatiliste aruteludega. Muuhulgas on toimunud sotsiaalpartneritega, nii tööandjate kui ka töötajate esindajatega, sissejuhatav kohtumine, kus vahetati esimesi mõtteid ja arutleti edasise töökorralduse üle.

Lepiti kokku, et sellised kohtumised saavad toimuma regulaarselt kogu ettevalmistusperioodi jooksul ning omavahel arutatakse läbi kõik süsteemi põhimõttelisemad küsimused.

Valitsus on seadnud eesmärgiks arutada eelnõu 2009. aasta lõpukuudel. Seaduse rakendamisest saab rääkida mitte varem kui 2011. aastast.

Tööandjad on neile kindlustusmakse näol täiendava koormise panemise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles