Kesklinnast ära kolimine toob 10-protsendise kokkuhoiu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare ärikeskus.
Tammsaare ärikeskus. Foto: Kaamos Investeeringute OÜ/ Uus Maa

ERGO kindlustus säästab kesklinnast Tammsaare teel olevasse ärihoonesse kolides rendikulult kümme protsenti.


ERGO kindlustus kolib suvel oma peakontori kesklinnast Lauteri tänavalt ära Tammsaare teel valmivasse büroohoonesse. Tänu kolimisele hoiab firma rendikulult märkimisväärselt kokku. «Rendihind oli üheks komponendiks, mida uusi pindu otsides vaadati. Ettevõtte rendikulud vähenevad uutes ruumides umbes 10 protsenti,» märkis ettevõtte kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat.

Tammsaare ärihoone rendipindadega tegeleva maakleri Einar Vellendi sõnul on majas juba 72 protsenti pinnast läinud, kummutades müüti, justkui jääksid varsti valmivad ärihooned rentniketa seisma. «Teistel pole ka midagi hullu,» märkis Vellend.

Samas ei saa ka südalinna büroohoonete arendajad üürnikepuuduse üle kurta. Metro Plaza arendaja Sulo Niguli sõnul on näiteks nende büroohoones üle poolte pindadest lepingutega kaetud. «Hetkeseisuga on üürilepingutega kaetud umbes 70 protsenti üüripindadest ja on tõsine põhjus arvata, et lähemad nädalad toovad korruse jagu lisa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles