Majandusminister Parts osales Aserbaidžaanis Crans Montana foorumil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts osales reedel Bakuus rahvusvahelisel Crans Montana foorumil, kus ta esines koos Aserbaidžaani kommunikatsiooni- ja infotehnoloogiaministri Ali Abbasovi ja rahvusvaheliste ekspertidega.

Parts esines info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT), e-valitsemise ja globaliseeruvas maailmas küberturvalisuse teemasid käsitlevas paneelis.

Parts rõhutas oma sõnavõtus Eesti kogemustest tulenevalt, et üha enam on globaliseeruvas maailmas tõhusaks infotehnoloogiliseks edenemiseks esmalt oluline luua infrastruktuur, mis võimaldaks inimestel ja ettevõtetel raskusteta kasutada internetti või mobiilset internetti. Loomulikult tõusevad selleks üha enam hinda haridus ja oskused, et osata kasutada e-teenuseid ning mõistagi on meil vaja turvalisust ja usaldusväärsust interneti ja e-teenuste kasutamisel, vahendas Partsi kõnet ministeeriumi pressitalitus.

Rääkides e-valitsemise eelistest ütles Parts, et iga riigi kodanike paremaks teenindamiseks tagab hea e-valitsus valitsemise maksimaalse läbipaistvuse, sallimatuse kõikvõimaliku korruptsiooni suhtes ning võimaluse tõsta valitsemise efektiivsust ja tõhusust.

Küberturvalisusest kõneldes mainis Parts, et Eestis on enamik äriprotsesse üles ehitatud internetipõhistele IT lahendustele. Internet on peamine kanal pangandusele, avalikele teenustele ja laialt kasutusel igasuguses äritegevuses tootmisest meelelahutuseni. Seda olulisem on tema sõnul IT-süsteemide ja internetipõhiste teenuste arendamisel arvestada küberturvalisusega.

Samas rõhutas Parts, et käimasolevas üleilmses diskussioonis interneti kasutamise ja selle turvalisuse üle ei tohi küberturvalisus olla argument minemaks vastuollu interneti põhifilosoofiaga.

Reede hommikul avas Parts ka Eesti ja Aserbaidžaani tööstus- ja kaubanduskodade korraldatud äriseminari, millest võtsid osa ka ministrit saatva Eesti äridelegatsiooni liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles