Statoili käive kasvas 24,5 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil
Statoil Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i käive kasvas mullu võrreldes 2010. aastaga 24,5 protsenti, ulatudes 244,6 miljoni euroni. 

Käibe kasvu peamisteks põhjusteks olid kontserni finantskeskuse poolt teenitud tulu suurenemine ning mootorikütuste ja poekaupade müügi kasv, teatas ettevõte.

Firma puhaskasum oli 7,9 miljonit eurot, millest finantseerimisteenused moodustasid 7,4 miljonit eurot ning mootorikütuste ja poekaupade müük 0,5 miljonit eurot.

Jae- ja hulgimüügi ärisegmendi 2011. aasta käive oli 194 miljonit eurot, kasvades eelneva aastaga võrreldes 11 protsenti. Jae- ja hulgimüügi ärisegmendi 2011. aasta puhaskasum oli 0,5 miljonit eurot, mis oli 0,2 miljoni euro võrra suurem kui 2010. aastal.

«Mootorikütuste müügitulemustele avaldasid positiivset mõju seadusandlikud muudatused, mille tulemusena 2011. aasta teisel poolel pandi piir kütuseturul toimunud ulatuslikele maksupettustele. Teisisõnu taastus aus konkurents, mis võimaldas meil müüke kasvatada. Mugavuspoe müügikasvu toetasid õiged sortimendiotsused ja atraktiivsed reklaamikampaaniad,» selgitas Statoil Fuel & Retail Eesti AS finantsjuhi Paavo Siimann.

Ettevõtte kasumlikkust mõjutasid negatiivselt euro kasutuselevõtuga seotud ühekordsed kulud ning Tallinnas kehtestatud müügimaks, mille tõttu tuli ettevõttel kanda lisakulusid kogu 2011. aasta jooksul.

Kontserni ettevõtete finantseerimisteenuste ärisegmendi 2011. aasta müügitulu oli 50,3 miljonit eurot, millest valdava enamiku moodustasid intressitulud ja tulemid valuutakursside muutustest. Segmendi puhaskasumiks kujunes 7,4 miljonit eurot.

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi keskmine töötajate arv aruandeaastal oli 483 inimest (2010: 481), palgakulu kokku oli 5,7 miljonit eurot (2010: 5,1 miljonit eurot).  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles