Parts saatis Raasukese korda majja lööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Majandusminister Juhan Partsi poolt Estonian Airi nõukogusse määratud ja seal Joakim Heleniuselt juhtimise üle võtnud Erkki Raasukesele anti Postimehe andmeil ülesandeks selgitada paari kuuga välja, kui vastupidav on majanduslikult mullu juunis ametisse astunud Tero Taskila uus strateegia.

Strateegia on heaks kiitnud nii Helenius kui Parts ning lennufirma tegevjuht Taskila on neilt varem kiidusõnu pälvinud.

Seni Estonian Airi nõukogu juhtinud Helenius teatas, et jätkab tavaliikmena. Ühtlasi avaldas Helenius, et lennufirma majandustulemused ei vasta ootustele. Kui kehvad need on, ei tahtnud ta öelda, märkides, et info avalikustatakse vastavalt kehtivale korrale.

«Nõukogul olid uue strateegia heakskiitmisel teatud ootused majandustulemustele, praegused tulemused pole aga nendele vastanud,» ütles ta.

Heleniuse sõnul pole nõukogu ülesanne sekkuda juhtkonna igapäevatöösse, ent nüüd tuleb seda teha. «Praegu peame hakkama süvitsi analüüsima, milles on probleem,» märkis ta.

Partsi värske nõunik, endine pankur Raasuke ei olnud eile nõus lennufirma teemal pikemalt rääkima, märkides, et peab kõigepealt firma juhatusega kohtuma ja aru pidama.

Küsimusele, kas ootustele mittevastavad majandustulemused tähendavad, et Estonian Air peab riigilt raha juurde paluma, ei tahtnud Raasuke samuti vastata.

Et firma juhatuse valimine ja juhtimine on olnud siiani Heleniuse ülesanne, uuris Postimees, kas tema tagandamine on peegeldus seni tehtud tööle. «Loodan, et see ei ole minu töötulemustega seotud,» vastas Helenius. «Aga seda on ka vara öelda, kuna uus strateegia on kasutusel olnud vaid paar kuud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles