Reinsalu: raha juurdepumpamine Euroopa kriisi ei lahenda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles täna pärast Euroopa Rahvapartei (EPP) liidrite kohtumist, et pole mõeldav, et eelarveprobleemides vaevlevate Euroopa riikide probleeme saaks lahendada avaliku sektori kulude kasvatamise abil.

«Tänastesse probleemidesse on toonud täpselt selline vastutustundetu eelarvepoliitika ja reeglite eiramine. On mõeldamatu, et jätkuv vastutustundetu kulutamine võiks olla lahendus,» lausus Reinsalu.

IRLi esimehe hinnangul on ainumõeldav, et võlakoorma all ägavad riigid pöörduvad tasakaalulise eelarvepoliitika poole, teenindades võetud kohustusi ning hoides kulu ja tulu balansis.

«Eesti on vastutustundlik riik, meie võlakoorem on Euroopa väikseim ning meie riigi igapäevased tulud ja kulud on praktiliselt tasakaalus,» ütles Reinsalu.

Ta oli kriitiline sotsiaaldemokraatide pakutavate võimaluste suhtes, mis näevad ette lühiajalist leevendust läbi avaliku sektori kulutuste kasvu.

EPP liidrite tänasel kokkusaamisel osalesid näiteks Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Junker ja Soome peaminister Jyrki Katainen. Arutelul kujundati ühised seisukohad homme toimuvaks Euroopa ülemkoguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles