Eesti osaleb üleeuroopalise elektroonilise isikutuvastussüsteemi loomises

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja lugeja.
ID-kaart ja lugeja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestlased aitavad välja töötada ühtset üleeuroopalist elektroonilist isikutuvastust, mis tagab lihtsa ligipääsu piiriülestele avalikele teenustele.
 

STORK 2.0 (Secure idenTity acrOss boRders linKed 2.0) on kolmeaastane projekt, mille eesmärk on füüsiliste ja juriidiliste isikute jaoks ühtse üleeuroopalise elektroonilise isikutuvastuse (eID) süsteemi loomine ja kasutuselevõtt.

STORK 2.0 aitab tõhustada avaliku ja erasektori koostööd nii siseriiklikult kui ka EL-i tasandil, pakkudes elektroonilise isikutuvastuse mandaatidega turvalist ja lihtsat ligipääsu piiriülestele avalikele teenustele.

STORK 2.0 projektis osaleb 58 partnerit ja 19 riiki: Austria, Belgia, Eesti, Hispaania, Island, Itaalia, Kreeka, Leedu, Luksemburg, Holland, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Slovakkia, Sloveenia, Šveits, Tšehhi Vabariik, Türgi ja Ühendkuningriik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles