Pärnus võib kinnisvara ostja arvestada 10-protsendilise kauplemisruumiga

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kipuvad ratsionaalsete otsuste asemel ostma kinnisvara pigem emotsioonidest lähtudes, tõestasid detsember ja jaanuar.
Inimesed kipuvad ratsionaalsete otsuste asemel ostma kinnisvara pigem emotsioonidest lähtudes, tõestasid detsember ja jaanuar. Foto: SCANPIX

Kinnisvara pakkumishindade ja reaalsete tehinguhindade vahed Pärnus on tänu turu aktiivsuse kasvule vähenenud, ent väike kauplemisruum on siiski olemas.

LVM Kinnisvara maakler Ingmar Saksing tõi välja, et kui esimeses kvartalis oli veel pakkumis- ja tehinguhindadel vahed olemas, siis teises kvartalis on uutel pakkumistel need käärid praktiliselt kadumas.

«Üksikutel juhtudel on täna tekkinud pakkumishindade puhul ka olukord, kus objekti soovib osta sama hinnaga mitu ostjat,» sõnas ta.

Maakler osutas, et Pärnu korterite üürihindades on tunda tugevalt suvehindade mõju ehk suvehindade toel on kasvanud ka pikemaajaliste kokkulepete hinnad. Ta möönis, et kuigi turg on aktiivne ja hindades suurt kauplemisruumi ei ole, käib iga tehingu juurde kauplemine - kuigi see ei ole reegel, tasub ostjatel arvestada 5-10-protsendilise kauplemisruumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles