Reformierakond nõuab kohtus Äripäevalt valeväidete ümberlükkamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Harju maakohus võttis täna menetlusse Reformierakonna hagi, kus partei nõuab Äripäevalt mai lõpus mitmes artiklis avaldatud valeväidete ümberlükkamist.

Reformierakond pole rahul 30. mail Äripäevas ilmunud juhtkirjaga «Reformi- ja Keskerakond võiks kaaluda ühinemist» ning artiklitega «Oravad ei soovi selgitada kahtlasi sidemeid. Abiliste jäljed peidetud Šveitsi» ja «Reformierakond üritas koostööd varjata».

Samuti pole partei rahul päev hiljem avaldatud juhtkirjaga «R-hoolduse uus elu salapärasel pangakontol» ja artikliga «Reformierakond kasutas Äripäeva ründamisel valeväiteid». Erakonna hinnangul on artiklites avaldatud vähemalt neli faktiväidet, mis sisaldasid ebaõigeid andmeid.

Reformierakond kinnitas, et erinevalt ajalehe väidetust ei oma OÜ Fidenter Reformierakonna kaubamärki, logo ega domeeni ning erakond ei ole varjanud, kes on nende äripartner, kellega on koostööd tehtud alates 2009. aastast. Samuti kinnitas partei, et ei saa avaldada andmeid Fidenteri osaniku konto kasutajate kohta ning erakond on selgitanud, miks loobuti ettevõttega koostööst.

Reformierakond soovib, et Äripäev avaldaks nii oma võrgu- kui ka paberväljaande esilehel ebaõigeid andmeid ümber lükkava avalduse.

Reformierakond teatas kohtusse pöördumise plaanist juba 30. mail, kui Äripäev kirjutas, et erakonna kolme viimast valimiskampaaniat on aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha. Ajaleht märkis, et nende andmetel on erakonna propagandat aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand.

Partei teatas pärast artikli ilmumist, et lükkab tagasi väited, nagu oleks erakonna trükiseid teinud ettevõte olnud nende toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles