Merkel: minu eluajal eurovõlakirju ei tule

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Mario Monti, Saksamaa kantsler Angela Merkel, Hispaania peaminister ja Mariano Rajou Prantsusmaa president Francois Hollande 22. juunil Mario Monti kabinetis.
Itaalia peaminister Mario Monti, Saksamaa kantsler Angela Merkel, Hispaania peaminister ja Mariano Rajou Prantsusmaa president Francois Hollande 22. juunil Mario Monti kabinetis. Foto: SCANPIX

Saksmaa kantsler Angela Merkel soovis täielikult maha matta vaidluse eurotsooni ühiste võlakirjade üle kinnitades niikaua kui tema elab, euroliidu ühist võlakoormuse jagamist ei tule.

Eile avalikuks saanud Euroopa Liidu Nõukogu president Herman Van Rompuy juhitud neljaliikmelise töörühma raporti kohaselt võidakse euroalal luua ühine amet, mis võiks keskpikas perioodis hakata emiteerima ühiseid võlakirju, kirjutab Reuters. Ideed toetavad euroala suuruselt kolm järgmist riiki – Prantsusmaa, Itaalia ja Hispaania.

«Nii kaua kui mina elan, võlakohustuste täielikku ühist jagamist ma ei näe,» olevat ta öelnud kohtumisel koalitsioonipartnerite Vabade Demokraatidega suletud uste taga toimunud kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles