Ministeerium: toidult on võimalik palju kokku hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustulett toidukaupluses.
Juustulett toidukaupluses. Foto: Egert Kamenik.

Jaanuaris kulutasid eestimaalased toidukaupade peale küll ligi 20 protsenti vähem kui mullu, kuid majandusministeeriumi hinnangul on just toidukaupade pealt võimalik veel rohkem kokku hoida.


Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel on näha, et inimesed on juba hakanud oma toidukulutusi märgatavalt koomale tõmbama. «Rohkem on hakatud ostma tooraineid ning vähem kallimat toitu,» selgitas ministeerium.

Samas moodustavad ministeeriumi kinnitusel kulud toidule jätkuvalt suhteliselt suure osa eestlaste sissetulekust. «Seetõttu on võimalik kokkuhoiuga [toidult] märkimisväärselt raha säästa,» teatas ministeerium.

Kommenteerides suurt, 27-protsendilist langust majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide jaemüügis, tõdes ministeerium, et selles on suur osa laenuvõimaluste vähenemisel. Tarbijalaenude jääk suurenes keskpanga andmeil jaanuaris vaid 5,3 protsenti, mis on madalaim kasv üle aastate. «Samuti vähendab kallimate kaupade tarbimist ebakindlus tuleviku suhtes,» selgitas ministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles