Mihkelson: Euroopa päästab toimiv siseturg

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Poole miljardi elanikuga Euroopa Liit peab kasutama oma siseturu mehhanisme kriisi leevendamiseks - see on päästerõngas, mida täna tuleb piiranguteta kasutada, leiab riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.

Euroopa Liidu ühtsus on tegelikult ka ainus tõsine tugi majandussurutisega jagu saamiseks üle Euroopa, kirjutas poliitik oma blogis.

«Euroopa Liidu valitsusjuhid tegid pühapäeval vähemalt näo, et seisavad kogu ühenduse huvide eest. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy olevat koguni nimetanud protektsionismi «halvaks sõnaks» ja «halvaks ideeks»,» vahendas Mihkelson.

«Paljuski just Sarkozy survel kogunenud valitsusjuhid midagi erakordset kokku ei leppinud. Seda võis ka arvata, sest korralise ülemkoguni on ju kõigest paar nädalat aega. Eilne kohtumine oli seetõttu rohkem vajalik mõningate pingete maandamiseks ning ühtsuse väljendamiseks,» leidis Mihkelson.

«Seda viimast on sõnades palju kordi rõhutatud, kuid mitte alati pole õnnestunud seda tegudesse tõlkida. Ometi on just praegu selginemas, et Euroopa Liidul puudub alternatiiv. Kui mingil kombel peaksid killunemistendentsid hoogu saama, ei hoia ühendust ka kõige parem retoorika koos,» kirjutas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles