Konkurentsiamet läheb Tallinna Veega riigikohtusse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet ei lepi ringkonnakohtu määrusega, mis kinnitab Tallinna Vee erastamislepingu olevat halduslepingut, ja on määruse edasi kaevanud riigikohtusse.

Konkurentsiamet kaebas 13. juunil edasi Tallinna ringkonnakohtu 31. mai määruse, millega kohus kinnitas, et Tallinna Vee erastamislepingute paketi osaks olev teenuslepingu tariife puudutav osa on haldusleping.

Amet püüab näidata, et teenuslepinguga määratletud tariifimehhanism on väidetavalt puhtalt tsiviilõiguslik leping, millele Tallinna Vesi ei saa halduskohtus toetuda.

Oma määruskaebuses väidab amet, et Tallinna Vee erastamisel sõlmitud lepingud –rahvusvaheline erastamisleping, tariifimehhanism ja muud seotud lepingud – on pelgalt Tallinna linna eraõiguslik äritoiming, millele haldusõiguslik kaitse ei laiene.

Riigikohus on andnud enne kaebuse menetlusse võtmise otsustamist Tallinna Veele aega 16. juulini omapoolseks vastuseks.

AS Tallinna Vesi juhatuse esimehe Ian Plenderleith’i kommentaari kohaselt ei nõustu ettevõte konkurentsiameti seisukohaga ja kavatseb jätkuvalt rakendada kõiki õiguslikke vahendeid, et kaitsta oma aktsionäride ja ettevõtte huve olukorras, kus amet rikub ühepoolselt rahvusvahelist erastamislepingut.

Tallinna Vesi on seisukohal, et monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seadus ei kohusta vee-ettevõtjat esitama iga-aastaselt hinnataotlusi, konkurentsiamet on teist meelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles