Venemaa soovib läbi ÜRO internetti tsenseerida

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO lipp.
ÜRO lipp. Foto: Ain Protsin

Venemaa on enne uue telekommunikatsioonileppe debatti esitanud ÜRO-le oma nägemused rahvusvaheliste telekomiteenuste reguleerimisest.

«Rahvusvahelised telekommunikatsiooniteenused peaks avalikkusele olema vabalt kättesaadavad, välja arvatud juhtudel, kui neid kasutatakse riigi iseseisvuse, sisejulgeoleku, territoriaalse terviklikkuse või tundlike andmete salastatuse ohustamiseks,» vahendab CNET Venemaa esindaja sõnu.

Kui Venemaa sellelaadsed ettepanekud peaks ÜRO uue rahvusvahelise telekommunikatsiooni leppe sätetesse ka jõudma, tähendab see paljudes riikides siseopositsiooni vaikima sundimist.

Ilmselt seda siiski ei juhtu, kuna Venemaa ettepanekute vastu on sõna võtnud muuhulgas ka USA esindajad, detsembris toimuval konverentsil sõlmitava leppe ratifitseerimiseks on vaja aga liikmesriikide konsensust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles