Konkurentsivõime edetabelisse lisandus projekteerimine ja arhitektuur

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Kaubandus-tööstuskoja ja tööandjate keskliidu koostavad taas Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabeli, millesse lisandus uue valdkonnana projekteerimine ja arhitektuur

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt 2003. aastal algatatud Eesti Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabeli raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus. Lisaks üldvõitjale selgitatakse välja ka konkurentsivõimelisim väike- ja keskmise suurusega ettevõte. Eraldi koostatakse edetabelid tegevusvaldkonniti järgmistes valdkondades: jaekaubandus, hulgikaubandus, tööstus ja energeetika, toiduainetööstus, ehitus, side/kommunikatsioon/IT-teenused, transport ja logistika, põllu- ja metsamajandus, turism, finantsvahendus, äriteenindus ja kinnisvara, teenindus.

Käesoleval aastal otsustati konkursi käigus lisada edetabelisse uus valdkond, milleks on projekteerimine ja arhitektuur. Korraldajad soovivad kaasata valdkonna ettevõtteid Eestis, mis seni olemasolevate kategooriate alla kuidagi ei sobitunud. Edetabeli metoodika koostanud ja konkursi andmeid töötleva Eesti Konjunktuuriinstituudi juhi Marje Josingu sõnul on väga teretulnud, kui mingi sektori ettevõtjaid lisandub konkursile nii palju, et neid on võimalik eraldi grupina käsitleda. Kutsume üles ka teisi erialaliite oma liikmeid konkursil osalemises innustama ja nii saame moodustada võimalikult huvitavaid sektoripõhiseid edetabeleid. Marje Josingu hinnangul on iga ettevõte, kes julgeb ja tahab sellises vahvas edetabeli koostamises osaleda, juba edumeelsem ja konkurentsivõimelisem kui tema kartlikud konkurendid. 

Esmase lühikese ankeedi saab täita veebilehel konkurents.ee. Kandideerimine on avatud veel 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles