Gaasi hind tõusnud aastaga üle 50 protsendi

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Artur Sadovski / Postimees

Eleringi hinnangul on Eestisse imporditava maagaasi hind tõusnud aastaga 53 protsenti, kui aasta tagasi mais maksis megavatt-tund 28,22 eurot, siis tänavu maikuus 43,2 eurot.

«Eesti turul on maagaasi hinnatõusu 2012. aastal vedanud üha kallinevad naftatoodete hinnad ja ka juunis on oodata maagaasi hinna tõusu jätkumist vaatamata viimaste nädalate naftatoodete hindade stabiliseerumisele,» seisab Eleringi kuuülevaates.

Elering märgib, et gaasi hind mõjutab oluliselt ka siinset elektrihinda.

Eleringi juht Taavi Veskimägi kirjutas oma blogis, et näiteks Poolas oli gaashind mais 42 eurot megavatt-tund ja Saksamaal 38 eurot megavatt-tundi.

«Gaasitarbijana ootan ma juba kannatamatult gaasituru de facto käivitumist Eestis ja võimalust saada osa odavamatest gaasihindadest maailmaturul,» kirjutas Veskimägi.

«Ma ei hakka isegi siia kõrvale panema gaasi spoti hindasid, mis näiteks mais Nord Pool Gas Taani hinnapiirkonnas oli tasemel 25,33 eurot megavatt-tund,» lisas Veskimägi.

«Sellest nädalast väga vahva samm Eesti Energialt tulla müüjana Balti riikide gaasiturule. Neil on suurepärased eeldused olla sellel turul edukad, alates jaemüügi võrgu olemasolust kuni võimaluseni pakkuda klientidele energia tervikpaketti, mis sisaldab nii gaasi kui elektrit,» kommenteeris Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles