Tarbijate kindlustunne juunis langes

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijate kindlustunne juunis vähenes
Tarbijate kindlustunne juunis vähenes Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti konjunktuuriinstituudi tarbijabaromeetri küsitlus näitas, et tarbijate kindlustunne juunis võrreldes maiga natuke langes ja indikaator oli -8.

Samas püsib kindlustunne ajaloolisest keskmisest kõrgemal tasemel (indikaator mais -6, juunis -8 ning pikaajaline keskmine -10).

Halvenemine toimus nii ootustes riigi majandusolukorra, oma pere olukorra, kui ka oma säästuvõime suhtes. 27 protsenti eestimaalastest prognoosis juunis, et Eesti olukord on 12 kuu pärast parem kui praegu, 38 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 23 protsenti kartis majandusolukorra halvenemist (saldo mais 5, juunis 0).

Oma pere majandusolukorra prognoosi suhtes oldi mõnevõrra pessimistlikum: 19 protsenti küsitletutest hindas, et nende pere majandusolukord on aasta pärast parem, 48 protsenti ootas sama olukorra püsimist ja 24 protsenti pelgas olukorra halvenemist (saldo mais -2, juunis -4).

Üle kolmandiku peredest (37 protsenti) peab tõenäoseks, et suudab järgneva 12 kuu jooksul säästa ja ligi kaks kolmandikku ei pea säästmist tõenäoseks.

Tööpuudus elanike hinnangul jätkab aeglast kahanemist.

Tarbijate kindlustunde indikaator (indikaatori komponentide lõikes)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles