Baltika ühendab endaga tütarfirma Virulase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder
Baltika juht Meelis Milder Foto: Peeter Langovits

Börsil noteeritud rõivafirma AS Baltika sõlmis neljapäeval oma tütarfirmaga AS Virulane ühinemislepingu, mille järgi annab Virulane kogu oma vara – õigused ja kohustused – üle Baltikale.

Tänavu mais ostis Baltika 2595 ehk 6,2 protsenti Virulase aktsiatest, misjärel omab Baltika 100 protsenti tütarettevõtte aktsiatest, teatas Baltika.

Ühinemislepingu järgi on Baltika ühendavaks ja Virulane ühendatavaks ühinguks. Virulane loetakse äriseadustiku kohaselt lõppenuks ühinemise kandmisega äriregistrisse.

Virulase tootmisüksused müüdi 2010. aasta esimeses kvartalis. Sellest perioodist alates ei ole ettevõttes aktiivset majandustegevust toimunud ning ühendamise eesmärgiks on Virulase administratiivjuhtimisega seotud kulude minimeerimine.

Kavandatav ühinemine on kontsernisisene ning selle käigus ei muutu Baltika Grupi varade, õiguste ja kohustuste maht, sisu ja olemus. Samuti ei avalda ühinemine majanduslikku mõju kontserni teistele tütarettevõtetele ning selle tagajärjel ei suurendata ega asendata ASi Baltika aktsiakapitali.

Ühinemislepingu pooled on Tallinna börsi reglemendi mõistes seotud isikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles