Viru Keskus hapukurgihooaega ei karda

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuses avati näitus «Eesti pressifoto 2012».
Viru keskuses avati näitus «Eesti pressifoto 2012». Foto: Liis Treimann

Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar ütles E24-le, et nende keskuses suvel hapukurgihooaega tulemas ei ole.

Vastuoksa – Vasar ütles, et tavapäraselt on juuli käibe poolest aasta teine kuu detsembri järel. «Jõulude vastu muidugi ei saa,» möönis ta, ent kinnitas, et juuli on alati olnud parem kui kui kevadel või sügisel.

Kuna elu kallineb, siis tõusevad ka kaubanduskeskuse üürihinnad. Vasara hinnangul on hinnatõus aasta lõikes olnud 3-5 protsenti, mis on ka lepingutesse sisse kirjutatud. Samas võib mõne pinna puhul rääkida ka 10-15 protsendilisest hinnatõusust. Põhjus on selles, et kui lõppeb kümme aastat tagasi tehtud leping, siis selgub, et üürnik on lõpuks olnud pinna peal alla turuhinna.

Siiski on pooled kaubanduspinnad Viru Keskuses nõnda välja üüritud, et üürihind sõltub osaliselt kaupmehe käibest. «Kui buumi ajal oli see kaupmehele väga kasulik, siis masu ajal, mil käibed langesid jälle kahjulik,» märkis ta.

Vasara sõnutsi on iga kaubanduskeskuse eesmärk, et pinnad oleks sada protsenti täidetud – halvim on tühjalt seisev pind. Viru Keskusel on avamise hetkest kõik pinnad olnud sada protsenti üürnikega kaetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles