OECD: Kreeka ei suuda korruptsiooniga toime tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Kreeka ei ole suutnud vohava korruptsiooniga toime tulla, ütles Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD).

Kreeka suutmatus uurida peamisi välisfirmadega seotud altkäemaksujuhtumeid ja anda selle kohta infot, äratab tõsist muret, öeldakse OECD ülevaates.

OECD töögrupp lõpetas hiljuti uurimise, kuidas Kreeka viib ellu korruptsioonivastast konventsiooni.

Soome Kauppalehti kirjutab lisaks Kreeka ebatõhusast haldusaparaadist, mis otseselt takistab Kreeka päästmise katseid. Lehe andmetel on riigiaparaadi töötajate arv kasvanud 1984. aasta 250 000-lt aastaks 2009 üle miljoni ja see on toimunud PASOKi ja konservatiivide võimu ajal. Just see aparaat on pidurdanud kõiki olulisi reforme.

Saksa leht Welt am Sonntag viitab Ateena ülikooli professorile Diomidis Spinellisele, kes selgitas Kreeka maksusüsteemi nõrku kohti. Ta tõi näiteks, et paljude firmade maksud korraldatakse süsteemis 40:40:20. See tähendab, et 40 protsenti maksuvõlast maksab firma maksuameti juhile, kes 40 protsenti maksudest tühistab, ja riik saab lõpuks maksudest kätte 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles