Microsoft tulebki välja oma tahvelarvutiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Surface'i tahvelarvutite esitlus.
Microsoft Surface'i tahvelarvutite esitlus. Foto: SCANPIX

Eilsel pressikonverentsil esitles Microsoft Surface’i nime kandvat tahvelarvutite seeriat, esimest firma enda tablet'it on turule oodata selle aasta lõpus.

Surface’i seeria esimene tahvelarvuti RT on mõeldud iPadi konkurendina ning tuleb turule ilmselt jõuluhooajaks. Teist, pigem ultrabook'ide turule suunatud seadet Surface Pro on võimalik osta kolm kuud pärast RT väljatulekut, kirjutab Reuters.

Mõlemad tahvelarvutid on varustatud uue Windows 8 operatsioonisüsteemiga, kuigi Surface RT puhul on selleks Windows 8 kärbitud võimalustega versioon RT. Olemas on ka füüsiline klaviatuur, mis toimib ühtlasi ka seadme kaanena.

iPadile konkurentsi pakkuva Surface RT tableti puhul on võimalik valida 32 GB või 64 GB salvestusruumi vahel, seadmel on 10,6-tollise diagonaaliga HD ekraan, Nvidia ARM protsessor ning kaks HD kaamerat.

Surface Pro on aga veidi paremate näitajatega – kasutatakse Inteli kolmanda põlvkonna Core'i protsessorit, salvestusruumi on kuni 128 GB ning olemas on muuhulgas ka USB 3.0 sisend.

Microsofti katset ühildada enda komplekteeritud riistvara ja enda arendatud tarkvara võib näha Apple’i eduka ärimudeli jäljendamisena. Mõneti on see ka riskantne samm, kuna konkurentideks riistvaraturul saavad senised suurpartnerid nagu Samsung ja HP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles