Saksa valitsuspoliitik: Kreeka ei kõlba eurotsooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Parempoolne Saksa valitsuspoliitik hoiatas, et kui Kreeka valimised võidavad vasakäärmuslased, on riigi eurotsoonist lahkumine «ainult aja küsimus».

«Kui vasakäärmuslased ka edaspidi ütlevad, et soovivad kõigi teiste eurotsooni riikide abi, aga vastu ei paku midagi, on Kreeka väljumine ainult aja küsimus,» ütles Saksa parlamendi sisekomisjoni esimees, kantsler Angela Merkeli kristlike demokraatide üks juhtpoliitikuid Wolfgang Bosbach.

Kreeka ei kõlba eurotsooni liikmeks isegi ilma pühapäevaste valimisteta, lisas ta.

«Selle riigi majandusel puudub dünaamilisus, konkurentsivõime ja tõhus juhtimine. Ja miljardid lisaabi ei suuda seda muuta,» sõnas Bosbach usutluses, mis ilmub pühapäeval ajalehes Frankfurter Allgemeine Zeiting.

Ta avaldas arvamust, et ilmselt ei otsustata Kreeka eurotsoonist lahkumist veel lähinädalatel, kuid Euroopal tuleb aidata kreeklasi ka üleminekuperioodil.

Kreekas toimuvad täna parlamendivalimised, mis peaksid otsustama, kas võimule tulevad kärpepoliitika pooldajad või vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles