Austria välistab uued kõnelused Kreeka päästepaketi üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria asekantsler ja välisminister Michael Spindelegger.
Austria asekantsler ja välisminister Michael Spindelegger. Foto: SCANPIX

Austria välisminister kustutas Kreeka poliitikute lootused, et pärast pühapäevaseid valimisi võidakse Kreeka päästepaketi üle uusi kõnelusi alustada.

«Euroopa on valmis Kreekat rahastama tingimustel, milles on kokku lepitud. Me ei alusta tulevase valitsusega uusi kõnelusi nende tingimuste üle,» ütles Michael Spindelegger usutluses ärilehele WirtschaftsBlatt.

Spindelegger, kes on ühtlasi asekantsler, ei usu, et turgudel Kreeka valimistele suurem reaktsioon järgneb, kuigi valimiste tulemusel võib Kreeka eurotsoonist lahkuda.

«Minu arvates on turud Kreekale juba reageerinud. Mingit tohutut üllatust oodata ei ole,» ütles ta.

Kreeka vasakpoolne erakond Syriza, mille toetus on üpris võrdne konservatiivse Uue Demokraatia Parteiga, soovib päästepaketist loobuda, kuid eurotsooni jääda.

Ka peavooluparteid soovivad nüüd mingisuguseid uusi kõnelusi.

Spindelegger nimetas Hispaaniat, mis palus hiljuti oma pankade aitamiseks 100 miljardit eurot, just selliseks erijuhtumiks, milleks Euroopa päästemehhanismid loodi.

Välisministri sõnul ei ole erinevalt Kreekast Hispaanias puudu riigi juhtimiseks vajalikud struktuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles