Kanada lennukitootja esitas Eesti ja Estonian Airi vastu nõude

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus Bombardier Tallinnas.
Estonian Airi uus Bombardier Tallinnas. Foto: Priit Simson.

Kanada lennukitootja Bombardier esitas Eesti riigi ja Estonian Airi vastu nõude, kuna viimane ei ostnud välja kõiki lennukeid ning valis hoopis Brasiilia Embraeri toodangu.

Lennufirma avalike suhete juht Ilona Eskelinen edastas, et õiguslik vaidlus puudutab täiendavat lennukihanget Bombardieri tehasest, ent polnud nõus rohkem asja sisu kommenteerima.

«Kõigepealt püüame aru saada nõude esitamise põhjustest. Meie juristid Kanadas on palunud Bombardieril saata nõuet puudutavad üksikasjad ja peale vastavate andmete edastamist saame sellele reageerida. Estonian Air on veendunud, et Bombardieri nõue on alusetu,» ütles Eskelinen.

EA ostis Bombardierilt 3 lennukit, ent ettevõttel oli veel optsioon veel kolme lennuki ostuks. Eskelinen sõnul oli eelkokkulepe tingimuslik, eeldades Estonian Airi nõukogu heakskiitu, mis oleks tulnud kõne alla ainult siis, kui Kanada eksporditoetusi jagava agentuuri (Export Development Canada - EDC) pakutud finantseerimistingimused oleksid olnud vastuvõetavad.

«Kuna Bombardier ei esitanud vastuvõetavaid tingimusi pöördus Estonian Air lepitud tähtaegade möödumisel teise regionaallennukeid tootva ettevõtte poole,» lisas Eskelinen.

Estonian Airi juht Tero Taskila on varem öelnud, et Bombardier muutis pärast algset kokkulepet lennuki müügitingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles