TTÜ Innovatsiooniakadeemiast loodetakse võrsuvat uusi skype`e

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinna Tehnikaülikool paneb sel suvel käima rahvusvahelise Euroopa Innovatsiooniakadeemiaga, kuhu kaasab tõelise lektorite raskekahurväe ja millest loodetakse vähemasti viie uudse ja globaalse Skype-tüüpi tudengifirma tekkimisele.

Teiste seas tulevad innovatsiooni juhtimist, ettevõtlust ja sotsiaalmeedia süsteemide disaini Tallinnasse õpetama Nobeli preemia laureaat Sir Harold Kroto, INTELI pikaaegne tippjuht Mark Harris, mitmete kuulsate Skandinaavia ülikoolide innovatsiooniala professorid, jt. Innovatsiooniakadeemia käivitub 16. juulist ja praeguseks on kõik selle kohad juba välja müüdud.

TTÜ prorektori Alar Kolki sõnul tuleb akadeemiasse osalema inimesi 20 riigist.«Välismaalt me enam kedagi vastu ei võta, kuid igaks juhuks oleme pannud veel viis lisakohta eesti tudengitele ja ettevõtjatele. Kes väga tahab tulla, peaks kiirustama,» märkis Kolk.

 «Eestlased pole kahjuks nii suured leiutajad, kui me ehk tahaksime. Möödunud aasta lõpu seisuga oli Eestis kehtivaid patente kokku 1293, neist 251 kuulus rootslastele, 190 ameeriklastele,  183 sakslastele ja kõigest 98 eestimaalastele,» rääkis prorektor Kolk. «Euroopa Innovatsiooniakadeemia mõte on tuua Eestisse kokku eri riikide noored ärihuvilised ja leiutajad, et neid koos meie noortega uusi skype`e looma inspireerida. Oleme tegevused jaotanud kolme nädala peale nii, et esimesel nädalal otsime nn miljoni dollari äriideid, teisel nädalal loome juba konkurentsivõimelisi ärimudeleid ja kolmandal nädalal töötame välja rakendusi ehk prototüüpe.»

Alar Kolki sõnul pole Euroopa Innovatsiooniakadeemia tasemel koolitusprogrammi varem Eestis läbi viidud. «Innovatsioon ei ole juhuslike uitmõtete tagajärjel sündivate geniaalsete leiutistega, mis selle mõlgutajad päevapealt maailma jõukamate esisajasse tõstaks, pigem on innovatsioon pideva teadliku ja süsteemse mõtteharjutuse vili, mille edukuses on võrdne roll mängida nii metoodikal, loomingulisel lähenemisel kui ka teadmistel,» lisas Kolk. Tema sõnul hakatakse Euroopa Innovatsiooniakadeemias sellist mõtlemist harjutama.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia toimub 16.juulist 3.augustini ja sisaldab kolme erinevat õppeseminari: innovatsioon ja ettevõtlus; ärimudeli innovatsioon; tarkvararakenduste disain. Lektoriteks on märgitud Sir Harold Kroto, professorid Mark Harris, Thomas J. Howard, René Rohrbeck, Rainer Kattel ja Kuldar Taveter ning dr. Patrick Stähler. Lektorite seas astuvad üles ka Indrek Maripuu ning Alar Kolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles