Äripäev soovitab heade töötajate palku tõsta, vähemefektiivseid koondada

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui neli aastat tagasi kannatasid majanduse olukorra halvenedes praktiliselt kõikide töötajate palgad, siis oma tänases juhtkirjas rõhutab Äripäev, et nüüd võiks kokkuhoidu kaaluda ainult vähemefektiivsete töötajate osas.

«Täna tuleks hoiduda palkade üldisest, kui soovite, automaatsest langetamisest, » kirjutab tänase Äripäeva juhtkiri. «Täna on konkurentsivõimelisem see tööandja, kes head töötajat väärtustab ja leiab võimaluse tema palka kõigest hoolimata suurendada. Siin pole mõtet ümber nurga juttu ajada: lisaraha heade töötajate palkade tõusuks saab käibe kasvu kadudes tulla vähem väärtust loovaid töötajaid koondades ja/või kõikvõimalike teiste püsikulude vähendamisest.»

Peatoimetaja Meelis Mandeli sõnul on osal töötajatel palka tõstetud ka Äripäevas, kuigi koondamise poolt on senini siiski välditud.

«Eesmärgiks on ikka jõukamate inimeste tekkimine Eestis,» selgitab Mandel, kelle hinnangul on headel töötajatel täna tööturul palgatõusuks rohkem trumpe käes kui neli aastat tagasi.

Samas ei tähenda heade töötajate palgakasv seda, et kõikidel tööotsijatel tasuks oma palgaootusi ülemäära kõrgeks ajada. «Tuleb ennast tõestada,» tuletab Mandel meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles