Levira maksab aktsionäridele 405 000 eurot dividende

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira serveriruum.
Levira serveriruum. Foto: Levira

Aktsiaseltsi üldkoosolekul otsustati maksta aktsionäridele dividendidena välja 405 tuhat eurot ehk 2,70 eurot aktsia kohta ning kanda ülejäänud osa kasumist jaotamata kasumi hulka.  Jaotamata kasumi jääk on pärast dividendide väljavõtmist 11,7 miljonit eurot.

Levira majandusaasta käive oli 9,6 miljonit eurot ja EBITDA 3,8 miljonit eurot. Aktsiaseltsi käive suurenes võrreldes eelneva aastaga kolm protsenti. Televisooniteenuste käive vähenes tulenevalt analoog-TV võrkude sulgemise jätkuvast mõjust. Samas kasvas põhiliselt ekspordile suunatud meediateenuste käive 35 protsendi võrra ning ekspordi osakaal käibest moodustas 33 protsenti, suurenedes aastaga 56 protsenti. Telekomiteenuste segmendis jätkus serverimajutusteenuste kasv ning alustati pilvetehnoloogial baseeruva IT-infrastruktuuriteenuse ettevalmistamisega.

AS Levira plaanib muuhulgas käesoleval majandusaastal tuua turule pilvetehnoloogial põhinevaid teenuseid ning suurendada teleprogrammide väljastusteenuste mahtu Kesk- ja Ida-Euroopa suunal.

AS Levira omanikud on Eesti Vabariik (51protsenti) ja TDF S.A.S. (49 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles