Kubilius: Eesti ja Läti loobumine paneks tuumajaama projekti seisma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius
Leedu peaminister Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Kui Eesti ja Läti peaksid otsustama, et ei soovi Leedu uue Visaginase tuumajaama projektis osaleda, siis paneks see Leedu peaministri Andrius Kubiliuse sõnul projekti täitmise seisma.

«Küsime praegu endalt, mis juhtub siis, kui praegu arutatavat aktsionäride kokkulepet hiljem ei allkirjastata,» ütles Kubilius teisipäeval raadiointervjuus. «On selge, et projekti edasine täitmine peatuks, kuni jõuame kokkuleppele aktsionäride osalemise kohta.»

Kubiliuse sõnul oodatakse endiselt ka Poolat projektis osalema. «Olen rääkinud Poola peaministriga viimastel nädalatel. Minu teada on arutelu ka ettevõtete tasandil intensiivistunud. Nii et meil võib olla aktsionäre ka Poolast,» rääkis Kubilius.

Juhul kui Leedu seim kiidab heaks valitsuse esitatud Visaginase tuumajaama rajamist puudutavad dokumendid, võib Leedu valitsus sõlmida Hitachi kontserniga kontsessioonilepingu jaama rajamiseks hiljemalt 28. juunil.

Leedu valitsuse ettepaneku kohaselt kuuluks Hitachile 20 protsenti projektiettevõttest, Leedu riigile 38 protsenti, Läti riigile 20 protsenti ja Eesti riigile 22 protsenti. Lõplikud investeerimisotsused võiksid kava kohaselt sündida 2015. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles