Sügisest muutuvad nõuded majutusettevõtetele rangemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa. Pilt on illustratiivne.
Spaa. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Septembrist muutuvad tuleohutusnõuded kodumajutusele, esmakordselt reguleeritakse ka spaateenuseid pakkuvate majutusettevõtete tegevust.

Edaspidi tohivad sõna «spaa» oma nimes kasutada vaid need majutusettevõtted, kes pakuvad vähemalt kahte erinevat massaažiteenust, kahte erinevat veehooldust või basseini kasutamise võimalust, vähemalt kuuekohalist sauna ja kahte iluteenust, kuhu alla ei käi saunateenus.

Lisaks peab tulevikus kodumajutuses ja külaliskorteris, milles on kuni 10 voodikohta, alates 1. septembrist olema igas majutusruumis autonoomne tulekahjusignalisatsiooniandur ning majutusettevõttes vähemalt üks 6-kilose tulekustutusaine massiga esmane tulekustutusvahend.

Praegu kehtivate nõuete kohaselt piisab anduri olemasolust ühes ruumis kogu elamu peale. Enama kui 10 voodikohaga kodumajutusele ja külaliskorterile laienevad alates 1. jaanuarist 2013 kõik ehitise tuleohutusnõuded, mis kehtivad majutusettevõtetele.

Senised nõuded majutusettevõtetele on muutumatuna kehtinud 2005. aastast. Majandustegevuse registri andmetel tegutseb Eestis üle 1600 majutusettevõtte.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles