Apple andis konkurentidele tormihoiatuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macbook Pro esitlus eilsel WWDC konverentsil.
Macbook Pro esitlus eilsel WWDC konverentsil. Foto: SCANPIX

Eile San Franciscos toimunud Apple’i Worldwide Developers Conference’il esitles suurfirma uusi tooteid, operatsioonisüsteeme ja tarkvaraarenduse suundi.

Peamisteks uudisteks võib pidada iOS6-te, Retina ekraaniga Macbook Pro’sid ja Siri integreerimist autodesse, kirjutab CNET.

Apple’i tegevjuht Tim Cook mainis oma avakõnes, et App Store’il on juba 400 miljonit kasutajakontot, aktiivseid rakendusi on valikus juba 650 000 ümber, ning firma on allalaadimiste eest maksnud veebipoe rakenduste arendajatele kokku 5 miljardit dollarit.

Apple esitles eile ka oma kauaoodatud uusi sülearvuteid.
Uus Macbook Air tuleb müügile Intel Ivy Bridge kiibistikega, USB 3.0 toega ning valikus on muuhulgas ka 512 GB andmemahuga pooljuhtketas.

Uue generatsiooni Macbook Pro-d on samuti varustatud Intel Ivy Bridge tehnoloogiaga, graafikat jooksutab Nvidia GeForce GT 650M. Pro-l puudub sarnaselt Air-ile optilise andmekandja lugeja ning kokkupandud sülearvuti paksuseks on vaid 0,79 tolli ehk umbes kaks sentimeetrit. Eriline on uue Macbook Pro Retina ekraan, mis suudab kuvada 2,880 x 1,800 resolutsiooni ning mida peaks kõik Apple’i enda rakendused nagu Mail, iPhoto ja Safari toetama.

Uue generatsiooni Macbook Pro tavamudeli hinnaks on 2199 dollarit, praeguse generatsiooni uuendatud versioon, mida samuti San Franciscos esitleti, hakkab maksma alates 1199 dollarist.

Apple uuendas ka operatsioonisüsteeme, San Franciscos esitleti nii iOS6-te, kui ka Mac OS X Mountain Lionit, viimane tuleb müügile juba juulis.

Uudiseks oli ka Siri aina laiem integreerimine Apple’i erinevatesse rakendustesse, Apple hakkab koostööd tegema ka maailma suurimate autotootjatega nagu General Motors, BMW, Toyota, Mercedes ja Honda. Nimetatud firmad hakkavad uutes tulevikus suuremal või vähemal määral Sirit oma uutes mudelites kasutama.

Apple loobus oma seadmetes vaikimisi Google Mapsi kasutamisest ning on ise ehitanud täiesti konkurentsivõimelise kaardirakenduse, mille esitlus oli eilsel konverentsil üks tõmbenumbreid.

Kui mainida mõningaid saladusse jäänud tooteid, siis Apple’i fännid lootsid eile saada infot ka uue iPhone 5 ja Apple TV kohta, neid aga ei mainitud esitluses kordagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles