Logistikainstituut ja ettevõtjad pidasid partnerpäeva

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Logistika- ja transiidisektori võtmeettevõtete tippjuhid ja TTÜ Logistikainstituut pidasid läinud nädalal esimest partnerpäeva, mille eesmärk oli tihendada ettevõtjate ja ülikooli sidemeid ja kindlustada, et ülikoolis õpitav vastaks ikka ettevõtjate ootustele.

TTÜ rektor Andres Keevallik tunnustab logistikasektori ettevõtete ja TTÜ logistikainstituudi partnervõrgustiku käivitumist: "Logistika osatähtsus kasvab ning sektori ettevõtete tagasiside valdkonna teadus- ja õppetööle on logistika eriala õpetamises väga oluline. Kvaliteetse kõrghariduse puhul ei koosne seejuures üks instituut ainult kvaliteetsest õppetööst, vaid olulist rolli mängib ka teadus- ja arendustegevus ning tagasiside sisule tööandjatelt ning sektori ettevõtjatelt."

Tallinna Tehnikaülikooli ja logistikattevõtete partnerpäeval kinnitati üksmeelselt, et head teadusülikooli saab teha õppejõudude, teadurite, üliõpilaste ja ettevõtjate koostöös. 

Logistikainstituut on oma uuenenud bakalaureuse- ja magistriõppekavad välja töötanud koostöös sektori ettevõtetega. "Reaalsektori sisend ning pudelikaelte ja probleemide  lahendused on need, milleta on väga raske häid tudengeid koolitada," kommenteerib Logistikainstituudi direktor professor Ott Koppel. "Instituut näeb ettevõtete sisendil olulist rolli igal koostöötasandil - olgu selleks innovatsiooni– ja arendusprojektid või uurimistööd; õppevisiidid või praktikakohad, külalisloengud või lõputööde teemade väljapakkumine," lisab Koppel.

Enn Saar, Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige, tõdeb: “Eesti ettevõtted on häbematult vähe kasutanud ülikoolides peituvat potentsiaali. Seda rõõmustavam on näha, et Tallinna Tehnikaülikooli Logistikainstituut on ise võtnud aktiivse rolli, et toetada logistikasektorit ja seotud majandusvaldkondi omapoolselt.”

Õppe- ja teadustöö TTÜ logistikainstituudis seob kõik logistika valdkonnad alates operatsioonijuhtimisest globaalse tarneahela juhtimiseni, veovahendite valikust liikuvuse juhtimiseni, ettevõttemajandusest ruumilise planeerimiseni, tagastuslogistikast paberivabade tehnoloogiateni.“Logistika ei ole ammu enam veokorraldus,” kommenteerib professor Koppel.

Finance Estonia projektijuhi Kristel Meosi sõnul on “finants-, IT ja logistikasektoril täna selge ühisosa - kõik need on Eestis tugevad sektorid, mis soovivad lisaks siseturu arendamisele olla ka aktiivsed eksportijad. Samas on need kolm sektorit omavahel tihedalt integreeritud – pole finantsi ilma IT-ta, samal ajal kui logistika ja tarneahela juhtimise oluliseks komponediks on rahandus jainfotehnoloogia ."

TTÜ Logistikainstituut loodi 2012. aasta veebruaris. Instituudi kolm õppe- ja teadusvaldkonda on logistika, transpordiplaneerimine ja tarneahela juhtimine. Vastuvõtt uuenenud bakalaureuse- ja magistriõppe kavadele algab juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles