Saksamaa toetus autoostjatele viis automüüjate rekordtulemusteni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Passat sedaan
Volkswagen Passat sedaan Foto: AFP / Scanpix

Volskwagen müüb ootuste kohaselt Saksamaal veebruarikuus 120 000 sõidukit, mida on rohkem kui kunagi varem. Nähtavasti võlgneb autofirma tänu riigile, mis maksab igale kodanikule, kes oma vana sõiduauto romulasse veab, uue ostmiseks 2500 eurot.


Saksa ajakiri 

Der Spiegel 

kirjutab, et sellist müüki pole Volkswageni müüjad veel ühes kuus näinud. Kõige paremini minevat müüki just väikeautod nagu Golf, Fox ja Polo.

Ajakirja andmeil meelitas 80 protsenti ostjatest autopoodi riigi antav autoostusoodustus, mille järgi saab kodanik, kes oma vana auto romulasse viib, uue auto ostmiseks 2500 eurot ehk pea 40 000 krooni.

Toetus on positiivselt mõjutanud ka teiste autotootjate müügitulemusi. Näiteks Opel teatas parimast müügist, mida viie aasta jooksul näinud. Ühes kuus müüdi Saksamaal 40 000 sõidukit. Sarnaselt Volkswageniga lähevad Opelil enim müüki väikeautod.

Ajakirja hinnangul võib aga autotootjatele kasulik toetus olla ostjatele ebamugav. Seda põhjusel, et 2500 eurot saavad esimesed 600 000 inimest ning toetust saab taotleda alles siis, kui vana auto on romulas ära lammutatud ning uus juba soetatud. Nii võivad tekkida ka pikad ootejärjekorrad.

Saksa valitsus on autoostutoetuseks pannud välja 1,5 miljardit eurot ning seda saab taotleda selle aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles