Taani analüütik: Eesti ei kasva mitte kärbete, vaid Põhjala toel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Christensen
Lars Christensen Foto: Peeter Langovits

Eesti ja Läti viimaste aastate majanduskasv ei johtu Danske panga peaanalüütiku Lars Christenseni sõnul mitte kokkuhoiupoliitikast, vaid jõukatest naabritest.

Ka näiteks Bulgaaria on tublisti kärpinud, kuid ei ole veel Eesti ja Lätiga sarnaselt kasvama hakanud. Ainuke erinevus Eesti ja Bulgaaria vahel on Christenseni sõnul geograafias. Eesti ja Läti asuvad Põhjamaade külje all, Bulgaaria naabriks on aga Kreeka, vahendab The Guardian.

«Olen väga skeptiline idee suhtes, et Baltimaad võiksid olla teistele eeskujuks. Paljuski on neil lihtsalt vedanud. Nendel riikidel on väga tihedad finantssidemed Skandinaaviamaadega. See, et ilma kärbeteta ei saa, on olnud Baltimaade valitsuste kreedo. Aga selleks on vaja abi nii ekspordi kui finantssektori poole pealt, ja seda mõlemat on olnud,» kommenteeris Christensen.

Nii Eesti kui Läti ekspordipartnerite seas domineerivad Põhjamaad. Samuti on pangandus mõlemas riigis Rootsi pankade käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles